استاندارد صندلی دانش آموزی چیست ؟
آگاهی و داشتن اطلاعات پیرامون مشخصات فنی نیمکت و صندلی دانش آموزی می تواند به شناخت بهتر شما از نیمکت و صندلی مورد نظر و همچنین متریال های به کار رفته در نیمکت مدرسه کمک نماید. از این رو همه نیمکت ها دارای مشخصات فنی بوده و همه اطلاعاتی که باید در مورد ابعاد و متریال های مورد استفاده و همچنین نکاتی که طراحی و ساخت رعایت شده است را بدانیم در آن می توان یافت. در مقالات قبلی در مورد انواع نیمکت صحبت کرده و گفتیم که بر اساس دوره تحصیلی به سه دسته نیمکت پیش دبستانی و نیمکت دبستان و نیمکت دبیرستان تقسیبم بندی می شوند.
نیمکت ها بخشی مهمی از زندگی دانش آموزان بوده و آنها روزانه تا 6 ساعت را بر روی نیمکت ها سپری می کنند بنابراین اگر نیمکت ها غیر استاندارد یا مغایر با استاندارد های مطرح شده در بحث ارگونومی دانش آموزان باشد ممکن است به ستون فقرات کودکان آسیب برساند. از این رو یک سری مشخصات و مقررات برای نیمکت ها تعریف شده و طراحان باید از این قواعد و قوانین پیروری کنند تا نیمکت طراحی شده بیشتری تناسب را با ساختار بدنی دانش آموزان داشته باشد. در ادامه به طور خلاصه درباره مشخصات فنی نیمکت دانش آموزی بیشتر صحبت خواهیم نمود.
مشخصات نیمکت پیش دبستانی
نیمکت های پیش دبستانی در مقایسه با دیگر نیمکت ها تفاوت هایی دارد که دلیل آن نیز پایین بودن سن دانش آموزان و کودکانی است که از این نیمکت ها استفاده می کنند. کودکان 5 تا 6 سال از نیمکت های پیش دبستانی استفاده کرده و به دلیل سن کمی که دارند مواردی را در طراحی و ساخت و استاندارد های ایمنی مد نظر داشت. از لحاظ استاندارد های ایمنی نیمکت های پیش دبستانی در سطح بالاتری می باشد و باید در طراحی و استفاده از متریال و ساخت دقت کافی شود. در طراحی باید همه قسمت ها دارای انحنا بوده و در استفاده از متریال ها نیز باید جدا از استاندارد های عمومی باعث حساسیت نشود.
از طرفی در استفاده از متریال بیشتر پلاستیک فشرده یا فایبرگلاس در مقایسه با ام دی اف استفاده می شود. در ساخت نیز برای افزایش ایمنی همه قسمت ها و جوش ها باید صیغلی شوند تا بعدا مشکلی برای دانش آموز به وجود نیاید. این نیمکت ها می تواند در مدل ها و ابعاد مختلفی طراحی و تولید شده و با طرح های جذابی که دارند ارتباط بهتری با کودکان برقرار نمایند. طول این نیمکت ها 90 سانتی متر و ارتفاع نشیمن آن 35 و ارتفاع میز آن از سطح زمین نیز 60 سانتی متر می باشد.
در مورد این نیمکت ها باید گفت کودکان در این سنین خیلی کم در یک جا ثابت می نشینند و همین باعث شده در طراحی کمی کار سخت شده و طراحی ها کودک پسند باشد. در ساخت نیمکت های پیش دبستانی متریال ها حرف اول می زنند و همین سبب شده تا حد زیادی با دیگر نیمکت ها متفاوت باشد. عرض نشیمن آن 25 سانتی متر و عرض میز نیز 35 سانتی متر می باشد. همچنین برای ساخت نیز از پروفیل های استاندارد 2* 4 استفاده می شود تا عمر بیشتری و مقاومت بالایی داشته باشد.
مشخصات نیمکت دبستان
نیمکت دبستان جدا از طراحی های کودکان می باشد و اصول طراحی آن نیز کمی متفاوت تر می باشد. طول این نیمکت ها 100 سانتر متر ، عرض میز آن 35 سانتی متر و ارتفاع میز از زمین هم 70 سانتی متر می باشد. از طرفی عرض نشیمن آن نیز 25 سانتی متر و ارتفاع نشیمن از سطح زمین نیز 40 سانتی متر می باشد. این نیمکت به دلیل اینکه دانش آموزان استفاده کننده در سن رشد می باشند باید برای هر سالی مناسب باشد. از این رو در طراحی دقت زیادی باید به مسئله ارگونومی و ساختار بدنی دانش آموزان شود. زیر نیمکت غیر استاندارد می تواند در طولانی مد به ستون فقرات دانش آموز کمک بزند.
از این رو برای کاهش این فشار سعی می کنند تا کمی میز ها را شیب دارد طراحی کنند تا این فشار کاهش پیدا کند یا سطح نشیمن حجم زیادی از ران دانش آموز را در بر بگیرد. در مورد متریال نیز باید متریالی انتخاب شود که استاندارد های ایمنی را داشته باشد. نحوه ساخت این نوع نیمکت تفاوتی با روند کلی ساخت نیمکت نداشته و باید در انتها محصول به طور کامل چک شود.
نیمکت های دبستان از پروفیل هایی با ابعاد 2* 4 ساخته می شوند. رنگ آمیزی پایه های آن با رنگ الکترو استاتیک بوده تا علاوه بر زیبایی در برابر خراشیدگی مقاومت بیشتری داشته باشد. متریال های مورد استفاده در ساخت آن فایبرگلاس و یا ام دی اف با قطر 16 می باشد. قیمت نیمکت های فایبرگلاس در مقایسه با ام دی اف بیشتر بوده اما رنگ آلدر که به ام دی اف زده می شود زیبایی بیشتری دارد. از سویی این نیمکت ها می تواند در انواع یک نفره و دو نفره و سه نفره طراحی و ساخته شود. همچنین مدل هایی شامل نیمکت به هم پیوسته یا جدا از هم و دارای نشیمن و پشتی نیز وجود دارد که می توان از آن استفاده نمود.
مشخصات نیمکت راهنمایی یا دبیرستان (صندلی دانش آموزی )
این نیمکت ها دارای طول 120 سانتی متر بوده و عرض نشیمن آن 25 سانتر متر و ارتفاع نشیمن هم 45 سانتی متر می باشد. استانداردی که برای نشیمن تعریف شده این است که ارتفاع کافی داشته به طوری که نه زانو خم شود و نه پا روی هوا معلق بماند. همچنین عرض آن هم باید به اندازه ای باشد که ران دانش آموز را به خوبی پوشش دهد و فشاری در هنگام نشستن به پاهای دانش آموز وارد نشود.
عرض میز آنهم 35 و ارتفاع میز از سطح زمین 80 سانتی متر می باشد. این عرض نیز باید به گونه ای باشد که تمام موارد درسی شامل کتاب و دفتر به راحتی روی آن جا شود. همچنین بخشی نیز برای قرار گیری خودکار تعبیه شده است. نیمکت های دبیرستان می توانند در مدل های مختلفی طراحی و تولید شوند اما بیشتر در مدارس از نیمکت های دو نفره استفاده می شود. این نیمکت ها نیز می توانند دارای پشتی یا نشیمن نیز باشند. برخی از نیمکت ها جدا از هم بوده و قابلیت نزدیک کردن نشیمن به میز را دارند تا راحتی دانش آموز افزایش پیدا کند.
از طرفی برای طراحی آن باید وزن و قد بلند دانش آموزان لحاظ شده و طراحی به گونه ای باشد که به ستون فقرات دانش آموز فشار وارد نشود. به همین دلیل است که برخی میزها را شیب دار تعبیه می کنند تا این فشار تا حد زیادی کاهش پیدا کند. در کنار این موارد استراکچر اصلی این نیمکت ها ام دی اف و یا فایبرگلاس بوده که بخش بزرگی از نیمکت ها با امدی اف ساخته می شوند و زیبایی بیشتری را نیز دارد. ضخامت این متریال 16 میلی متر بوده و با رنگ آلدر نیز پوشانده می شود.
در این مقاله سعی کردیم تا خلاصه ای از مشخصات فنی نیمکت دانش آموزی را برای شما قرار دهیم. سعی می کنیم تا در مقالات دیگری که در کیان فلز کار می کنیم به طور تخصصی هر کدام از این نیمکت ها را بررسی کنیم. این موارد می تواند اطلاعات شما را به اندازه کافی در مورد نیمکت ها افزایش داده و انتخاب بهتری را به ارمغان بیاورد.برای مشاوره در خرید صندلی دانش آموزی برای تجهیز مدارس خود حتما با ما تماس بگیرید .